GETT sterk in Challenge Almere !

GETT liet dit weekend heel sterke prestaties optekenen in de Challenge van Almere-Amsterdam.

Om meteen met de meest opmerkelijke te starten : Marijke De Prez werd vice-europese kampioene M50-54 op de volledige afstand !  Jawel, ze haalde die titel in een tijd van maar liefst 11u38.  Wat een prestatie en wat een voorbeeld voor ons allemaal.

An Werst werd 5 minuutjes daarvoor heel knap 4de in de M35-39, een heel sterke tijd waarmee ze bewijst dat ze gemaakt is voor de lange afstand.

Jan de Clercq verbaasde ons allemaal door ook vice-europese kampioen in de M25-29 te worden op de volledige afstand ! met een toptijd van 9u23 (hij werd daarmee 4de in zijn categorie en 2de gelicentieerde Europeaan), wat een progressie maakt Jan in één jaar tijd !  Tim De Cremer zette de mooie ronde crono neer van 10u00, heel sterk na zijn niet zo ideale voorbereiding.

Op de halve afstand stonden de bijna 20 andere GETT’rs aan de start.  Zeer opmerkelijk was de eerste plaats van Quinten De Ridder in de M20, met een eindtijd van 5u04 in zijn eerste wedstrijd over deze afstand.  Gianni Allebosch werd 6de in de M25 in 4u37 en liet met 1u19 de tweede snelste looptijd optekenen van alle deelnemers (21 km).

Deze prestaties gaan zeker enkele tickets opleveren voor TheChamionship2018, het Challenge wereldkampioenschap halve afstand in Samorin.

Ook Sven Van Londersele, Bert De Somviele en Koen Dierickx doken onder de 5u00.  Kort achter hen werd er hard strijd geleverd voor elke plaats en seconde.  Fantastisch om te zien hoe je als club mekaar kan motiveren en net dat tikkeltje harder kan door samen te starten in één wedstrijd. De regen maakte het geen makkelijke wedstrijd en de wind was brutaal hard, maar dat was snel vergeten aan de finishlijn !

Bedankt aan de talrijke supporters die de verre verplaatsing maakten naar Almere, super hoe enthousiast jullie waren en hoe jullie er in slaagden elke kilometer korter te doen lijken. Ook dank aan Nathalie, Wouter, Tim, Jens en Wouter van Challenge Geraardsbergen voor de aanmoedigingen voor de start en in de bevoorradingszone.