Onze filosofie

Triatlon heeft vaak het imago onmenselijk en zwaar te zijn. De sport spreekt immens tot de verbeelding, maar schrikt in dat zelfde beeld ook af door de in de media getoonde beelden van bovenmenselijke inspanningen en door de ellenlange afstanden.

Nochtans is Triatlon er voor iedereen, niet in het minst wordt dat bewezen door de diversiteit van onze leden! Moest je met één van hen aan de praat raken over triatlon dan wordt je gegarandeerd getrakteerd op een gepassioneerd gesprek en merk je meteen het enthousiasme. Moest je vragen waarom ze dan wel voor triatlon kozen en niet voor een andere sport dan zie je tussen de regels vaak hetzelfde verhaal.

Zonder het zelf te weten kiezen ze om dezelfde reden voor triatlon, ze zijn op zoek naar iets uniek, ze willen bewijzen dat ze tot dingen in staat zijn die niemand voor hen mogelijk acht. En dat kan op alle sportieve niveaus en vanaf elke basisconditie. De gelegenheidsfietser die droomt om ooit eens aan de start van een kwarttriatlon te staan of de marathonloper die nieuwe uitdagingen zoekt en de ultieme IRONMAN als droom najaagt.

Al onze START-TO- TRI’ers van de vorige jaren zijn in hun opzet geslaagd en werkten in binnen,- of buitenland een wedstrijd af. En we zien dat ze de daaropvolgende jaren een stap verder zetten, en hun personal best op de kwart verbeteren, of de stap zetten naar de lange afstand.

En de meeste zullen slagen in die opzet, omdat ze met passie voor de sport vastberaden zijn in hun trainingen, en niet opgeven. Want ze kennen de uitdaging die ze kozen, en ze willen door te slagen hun grenzen verleggen. Ze zijn daarvoor niet te beroerd om uit hun comfort zone te stappen, een inspanning te leveren en terug thuis te komen met een overwinning op zichzelf en een nieuwe levenswijze.

Want ongewild worden ze multi-sporters met doorzettingsvermogen, voor de rest van hun leven nemen ze die waarde evenals de kennis van gezonde voeding en lichaamsbeweging met zich mee.

En daar gaat het om in triatlon, de ultieme challenge met jezelf, kiezen en er voor gaan, bewijzen dat het kan !

“GETT the feeling”

Binnen GETT zorgen we ervoor dat alle leden aan hun trekken komen, we laten iedereen de feeling krijgen met deze unieke sport.

De jeugd- en kidsleden kunnen samen sporten met hun leeftijdsgenoten binnen de voor hen opgerichte GETT-jeugdafdeling. De drie sporten vormen de ideale mix van lichaamsbeweging. Gaandeweg maken ze op een gezonde manier kennis met doorzettingsvermogen, grenzen, winnen en verliezen, …

Uiteindelijk zullen ze hun kunnen demonstreren op de eerste GETT jeugd- & kids-zwemloop die ieder jaar in de zomer doorgaat in De Gavers. Deze nationale wedstrijd is opgenomen op de VTDL-wedstrijdkalender en geeft hen de mogelijkheid de eerste competitieve stappen te zetten.

De recreatieve leden zijn ofwel nieuwe instapleden of onze start-to-tri ’ers. De eerste groep heeft meestal wel één of andere sportieve achtergrond en is heel bedreven in die ene sporttak, binnen GETT zetten we ze op weg om verder te gaan dan ze ooit durfden dromen. De drempel binnen GETT is laag, ieder basisniveau met het nodige doorzettingsvermogen heeft immers kans op succes.

Onze competitieve leden werken wedstrijdgericht. Ze hebben er minstens één of meerdere jaren triatlonervaring opzitten en werken er naar om hun persoonlijke tijd te verbeteren.
Ze doen dat voor de olympische afstand (1/4) vooral in nationale wedstrijden, voor de halve afstand (70.3) en de volledige afstand (IRONMAN) zijn ze aangewezen op internationale wedstrijden omdat het aanbod in België vooralsnog beperkt is. Deze wedstrijden gaan door op alle continenten van de wereld.

“GETT it right”

Binnen GETT geloven we heilig in kwalificaties en gediplomeerde trainers, alleen zo kunnen we kwaliteit leveren. Ze zijn ook zelf actieve triatleten, en hebben het volledige scala van ¼, ½ en volledige triatlons doorlopen. Ze hebben de ervaring in trainingen en wedstrijden en weten waar het over gaat. Een onmiskenbare troef van ervaringswijsheid die met overtuiging wordt doorgegeven aan de leden.

Uit die kennis en ervaring vloeien ook de trainingsschema’s. Ze zijn de neerslag van een volledig onderbouwde seizoensplanning, macro-cyclus, micro-cyclus, voorbereidingsfase, specifieke periode, tapering, wedstrijd, …

Ook op vlak van trainingsfaciliteiten gaan we op zoek naar de beste mogelijkheden, daarvoor is ons aanbod zeer uitgebreid.

Het zwembad van het domein De Gavers is zowat onze thuisbasis, daar zijn we verschillende dagen van de week te vinden. We gebruiken het zwembad meermaals per week, en in de zomer zwemmen we er ook open water, een ervaring die broodnodig is om klaar te zijn voor de wedstrijden.

Wekelijks huren we ook de stedelijke atletiekpiste waar de looptraining doorgaat.

Op vrijdag doen we stabilisatietraining in de sportzaal van De Gavers, op zondag gaan we fietsen in onze speeltuin; het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen.

Al deze trainingen zijn begeleid.

Dit wordt verder aangevuld met tal van activiteiten die onze leden nog beter voorbereiden op de wedstrijden; buitenlandse triatlonstage, CSS-test, trainingen fietsbehendigheid, wisseltrainingen, pistetrainingen, diverse over clinics trainingszones, voeding, enz …

Op die manier kunnen we elke triatleet in optimale omstandigheden aan triatlon laten doen!

“GETT the fun”

We zijn er van overtuigd dat de groei en de bloei van GETT een gevolg is van de vele groepstrainingen, waar diverse triatleten, van recreant tot Ironman, samen kunnen trainen naar hun doel. Waar iedereen iets kan opsteken van iedereen, bij GETT slagen we erin om van een superindividuele sport als triatlon een ploegsport te maken.

Vriendschap is daarbij essentieel, maar die kan je niet maken, die kan je alleen verdienen. Daar werken we hard aan door een unieke groepssfeer te creëren en clubambiance bij trainingen en wedstrijden voorop te stellen.
Om die reden hebben we naast al onze gemeenschappelijke activiteiten onze wedstrijdkalender opgesteld.

We werken met KEY-RACES die prioriteit krijgen, we motiveren de leden zodat ze aan die wedstrijden deelnemen. Naar visibiliteit voor onze sponsors en teamspirit is dit heel belangrijk.