GETT Rocks !

27 GETT’rs stonden er aan de start van de IRONMAN 70.3 van Luxemburg,

en alle 27 gingen zonder enig probleem over de eindstreep. Sterker nog, 3 van hen en de volledige club haalden het podium.

 

Door de sterke stroming op de Moesel werd het zwemmen gewijzigd in een loopgedeelte van 5km met een rollende start. En alhoewel iedereen zich voornam om rustig te starten werd er meteen flink doorgelopen.

Door de wind, regen en hagel had het fietsen een lekker flandrien gehalte, bovendien zaten de 900hm samengepakt op 40 km van het parcours wat het extra spannend maakte met de onderlinge positiewissels.

En tijdens het lopen werd het echt genieten, langs alle kanten stonden er GETT supporters, je kon niet anders dan 21 km met een smile rondlopen ! En onderling bleven we mekaar maar aanmoedigen, zelf als we geen adem meer over hadden bleven we roepen. Wat een sfeertje was dat zeg ! Top, echt top !

 

En ondanks dat er hard gebikkeld werd voor elke plaats was de verbroedering nadien om niet te vergeten. Dikke proficiat aan alle finishers en veel dank aan de niet te stoppen supporters.

Als je de uitslag even bekijkt dan zie je meteen dat iedereen tot het uiterste gegaan is, wat een tijden en wat een persoonlijke records, veel respect !

13450024_522003024674766_7146156621608613372_n

En dan moest het beste nog komen. Al snel sijpelde het nieuws door dat Sandy Janssens 2de geworden was in haar categorie. Bam. Eerste halve, eerste Ironman, en meteen een podiumplaats tussen een internationaal deelnemersveld, doe het haar maar na !

Even later kregen we bevestiging dat Bart Matthys ook 2de werd in zijn categorie. De man die ons allen dankzij zijn trainingsschema’s hier zo ver bracht bewijst zelf dat de schema’s werken ! Super prestatie en ook hij neemt een welverdiende Ironman-trofee mee naar huis.

En de prestatie van Koen Van Rie steekt er helemaal bovenuit, 15de overall, tussen de talrijke profs, en dus uiteraard 1ste in zijn drukbezette M40 categorie, dat is toch een prestatie waar je even stil van wordt !

IMG_9144

Als klap op de vuurpijl won GETT dan ook nog eens de clubcompetitie in de Divisie III. We verslaan zomaar 26 andere clubs in deze divisie, inclusief de Luxemburgse thuisclubs en de grote Nederlands clubs die daar aanwezig waren, niet alleen in aantal maar dus ook in prestatie per lid, want het klassement wordt op basis hiervan opgemaakt.

Als club kwalificeren we ons hierdoor ook voor het Ironman clubkamioenschap in Pula (Kroatië) welke doorgaat in september. Een unieke prestatie !

Niet alleen waren jullie dus individueel heel sterk, ook collectief maakten we de sterkste beurt, GETT mag terecht fier zijn, want, dit deden we samen !!!

 

We bekijken later of en hoe we hier kunnen aan deelnemen, maar eerst gaan we nog even nagenieten van dit fantastische weekend.

Iedereen, bedankt !!!