Jeugd

jeugdsportclub-4sterrenJeugd-sport is belangrijk, ook in Geraardsbergen en omstreken.  GETT gelooft hier sterk in en startte daarom een jeugdwerking op. De jeugd van vandaag is de toekomst van de club.

GETT is een VIER-STERRENCLUB met 40 jeugdleden.

De VTDL heeft onze prachtige jeugdwerking beloond met VIER STERREN!! Ook in 2016 hebben we weer een aantrekkelijk sport en fun programma voor onze jeugd waarin ons motto: SAMEN – LEREN – BELEVEN – BEWEGEN centraal staat.

Door middel van de pre-swimschooling kunnen we eigen instroom verzekeren en door de lange termijn samenwerking met ACG kunnen we een solide clubwerking aanbieden.
Het VTDL Sterrenplan biedt een degelijke houvast voor onze club om onze jeugdwerking aan te pakken. Ons jeugdbeleidsplan voorziet een uitbreiding van onze structuur, trainerkoprs en activiteiten om uit te groeien tot een potentiele 5-STERRENCLUB. Dit is het maximaal haalbaar aantal sterren bij de VTDL.

Voor instroming hanteren we bepaalde momenten in het jaar: September en Maart. Om direct mee te kunnen met de zwemtraining hanteren we een ingangsnorm van 100m borstcrawl zwemmen. Natuurlijk willen we iedereen aan het sporten krijgen, dus ook als je dit nog niet kunt bieden we een oplossing: pre-swimschoolingsproject. We zorgen dat deze atleetjes buiten de training borstcrawl leren. Als deze slag ontwikkeld is, kan het atleetje doorstromen naar de jeugdafdeling.
Mieke Wille verzorgt deze preschooling tegen een aparte vergoeding (niet in het lidgeld inbegrepen).

MOTTO

 • Kids I/II: INITIATIE
 • Jeugd C en B: LEARN TO TRAIN
 • Jeugd A: TRAIN TO TRAIN
 • Junioren: TRAIN TO COMPETE

 

DOELSTELLINGEN

 • 75% aanwezigheid van de leden op de loop,- fiets,- en zwemtrainigen
 • 99% deelname aan de jeugdstage
 • 99% deelname aan de GETT-zwemloop
 • Deelname aan minstens 4 wedstrijden per seizoen

Sportief Coördinator: vacature

 

TRAININGEN

Trainingen : link naar de trainingen

 

 

De Panathlon-verklaring over ethiek in de jeugdsport

GETT (het Geraardsbergs Endurance and Triatlon Team) onderschrijft mee de Panathlon-verklaring.

Voor kampioenen en niet-kampioenen

 • De Panathlon-verklaring in het kort:
 • We geloven in de positieve effecten van sportbeoefening zoals integratie, fairplay, vriendschap, …
 • Positivisme staat centraal. Discriminatie, doping en misbruik horen niet thuis in de sport
 • Elk kind krijgt de kans om een kampioen te worden, maar heeft ook het recht om geen kampioen te worden. Dit volgens het ‘Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport’
 • “Uitreksel uit de Panathlon-verklaring over ethiek in de jeugdsport – 24 september 2004”

GETT wil deze basisbeginselen van de Panathlon actief uitdragen. De positieve en ethische waarden in de jeugdsport staan voor ons centraal bij de uitwerking van alle sportieve acties van GETT.

Het spreekt voor zich dat we dit charter hebben ondertekend. Panathlon verklaring GETT nov 2013

Internationale steun voor de Panathlon-verklaring

Panathlon Vlaanderen, een afdeling van de serviceclub Panathlon International, is al lang de behoeder van de positieve waarden in de jeugdsport. In 2004 kwam de doorbraak. Tijdens de consensus-vergadering op het European Sportmanagement Congres in Gent werd de Panathlon-verklaring over Ethiek in de Jeugdsport aanvaard en ondertekend door heel wat internationale federaties: FIFA (voetbal), FIBA (basket), IAAF(atletiek), UCI (wielrennen), FIG (gymnastiek), IOC (Internationaal Olympisch Comité) en AGFIS (Internationale sportfederatie). Ook de Verenigde Naties en Unicef onderschrijven de verklaring.